Zowel bureau, als bibliotheek, als opbergkast: naar gebruik is dit een multifunctioneel meubel.

Contrasterende materialen, zoals in dit bureaumeubel het gebruikte eikenfineer, de zwart gelakte panelen van de bibliotheek, een grijs gelakte achterwand en een met zwart linoleum bekleed werkblad zorgen voor het specifieke uitzicht van dit grote meubelstuk.

Laden, en kastruimte met nog meer laden verborgen achter de deuren.

Minder goed te zien op de foto’s maar wel degelijk aanwezig is de trapeziumvorm van dit meubel. Links aan de kolomkast is er een veel grotere diepte dan rechts aan het raam: het meubel is aangepast aan de niet evenwijdige muren van de kamer waarin het zich bevindt, het effect dat daarmee bereikt wordt is dat het grote meubel zeer mooi integreert in de ruimte.

Ook bovenaan nog heel veel opbergruimte. Een dunne zwevende plank vòòr het achterpaneel heeft ingebouwde Led verlichting.

Nog een mooi detail zijn de grepen: de kasten bovenaan hebben onzichtbare slotjes, door op de deur te duwen springt ze open. Onderaan op de laden zijn er geboorde gaten, de andere deuren hebben zelfgemaakte gevormde grepen.

Het werkblad steekt een stukje uit vooraan zodat het rechts, waar de kast veel minder diep is, nog steeds een bruikbare diepte heeft.

Meubellinoleum – hier in zwarte kleur: het ideale materiaal voor een bureaublad. Aangenaam, zacht van aanvoelen, mooi van uitzicht. Met het gepaste onderhoud blijft het ook na jaren zijn schoonheid behouden. Meubellinoleum is een volledig ecologisch verantwoord materiaal.

Achteraan het blad is een ingewerkte kabelgoot, waarvan je het deksel kunt oplichten om kabels en draden te organiseren. Je laat ze uit de kleine holtes komen zo dicht mogelijk bij je apparaten, zodat er geen wirwar van draden op het bureaublad aanwezig is, en het geheel er netjes uitziet.

(2022)

Gepost door:hobbelpaard

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.